Танцът на самодивите

Това е уникална ръчно рисувана картина (масло върху платно), наречена „Танцът на Самодивите“. Рисувана е през 40-те години на миналия век от анонимен художник. От тогава картината е сменила своите притежатели няколко пъти, тъй като са се случвали странни явления на мястото където е била държана. Един от притежателите й е бил военен офицер, който я е закупил за съпругата си. Независимо от факта, че е бил скептик и атеист, по-късно той признава, че заедно със съпругата си са виждали странни фигури, които са се появявали посред нощ в спалнята им, където картината е била закачена. Десет години по-късно, следващият собственик на картината я получава от семейството и също става свидетел на странни видения през нощта. В последствие картината бива продадена на наш познат антиквар, който реши да ни я даде, защото се страхува, а малката му дъщеря казва, че е виждала „бели жени“ да се появяват около нея. След направена диагностика от наша страна се оказа, че картината е свързана със самодивите, а нейният автор е бил свързан с тях приживе, а те самите са били призовавани от баба му, която е била местната лечителка в селото. Самодивите са благоразположени създания и ако решат могат да се разкрият и да ви помагат.

Самодивите са познати и като вили, самовили, нимфи или пери. Те са от най-изящните и красиви създания, безсмъртни пазители на природата в балканския фолклор и народни вярвания. Те се появяват като млади девойки с дълги коси, облечени в ефирни одежди или бели ризи, направени от лунна светлина. Според легендите именно магическите им одежди им дават силата да летят без крила и в тях се крие силата и мощта им. Самодивите обитават дълбоките гори и лесове и се появяват предимно през нощта близо до водни басейни, реки и езера. Обикновено са винаги в групи и помагат за лечението на растенията и наранени животни. Движенията, танците и песните им са толкова омайни, че могат да накарат човек да загуби ума си.

Размер: 178/95 

Единствена бройка. Няма да бъде повторен. 

Магическите талисмани и амулети, които предлагаме не са комерсиални изделия, а са изцяло продукт на ръчна изработка, заредени чрез съответните арабски ритуали, със съблюдаване на всички необходими изисквания и благоприятно време за изработка. За поръчка използвайте имейл islamicmagic@gmail.com